Vrijwilligers

Kürtõskalács Hilversum heeft regelmatig helpende handen nodig in de stand en biedt daarom vrijwilligers plekken aan. Vind jij het leuk om iets te leren wat bijna niemand in Nederland kan en kent? Dan is dit je kans!

Misschien vind je het gewoon leuk omdat brood bakken je interesse heeft?
Misschien wil je studiepunten verdienen of juist brede ervaringen op doen met het in de vingers krijgen van een ambachtelijke specialiteit.
Misschien heb je ondernemersbloed in je, en wil je ervaren of dit jouw pad wordt.

Hieronder staan de mogelijkheden opgesomd:

DEEG ROLLEN / BROOD MAKEN


Wanneer je onze ervaren koekenbakker aan het werk ziet, lijkt het zo makkelijk. Maar het zijn de kleine finesses die het verschil maken. Kun jij je ogen niet van het proces af houden en jeuken je handen om zelf eens te proberen om een deeg uit te rollen en op de cilinders te draaien?

Leuk!

Wij bieden de ruimte om het vak te leren, dus blijf niet langer nieuwsgierig van een afstand kijken, maar meld je aan en kom een keertje gezellig proefdraaien.

MENSEN MENS

Maak jij liever een praatje met de mensen die staan te kijken? Vind je het leuk om de kennis over het schoorsteenbrood en zijn geschiedenis te delen? Dan bieden wij een plek aan de uitgifte tafel.

Wanneer je bezoekers van een afstandje nieuwsgierig voorbij ziet lopen, durf jij ze aan te spreken en biedt ze een proefstukje kürtőskalács aan. Terwijl zij staan te kijken naar het deeg draaien, geef jij uitleg over wat ze zien. Wanneer ze trek krijgen, neem jij de bestelling op.

ALL-ROUNDER

Vind jij het interessant om op alle onderdelen van het proces bij te springen? Dan bieden wij een plekje als all-rounder.

Je kernplek zal aan de BBQ zijn, waar je goed in de gaten houdt dat de schoorsteenbroden geleidelijk aan gaar worden. Ook strooi jij de garnering over de kürtőskalács wanneer ze klaar zijn. Is er hulp nodig bij de uitgifte tafel, dan snij en verpak je de broden of reken je af met de klanten.

Maar je mag ook een deeg gaan zetten, als dat nodig is. En om het proces compleet te maken, zal de koekenbakker je de kneepjes van het vak leren bij het uitrollen en opdraaien van het deeg.

VRIJWILLIGERS VERGOEDING

Wanneer je ons komt helpen in de stand, bieden wij in ieder geval reiskostenvergoeding aan (in overleg, want vaak zijn er ophaal mogelijkheden) en natuurlijk eten en drinken in de stand gedurende jouw werkuren.

Daarnaast staan wij regelmatig op evenementen waar entree gevraagd wordt, zoals de Middeleeuwse Festijnen, Castlefest, Elfia, Keltfest, Elftopia of Fleuramour. Wij zorgen dan voor een toegangskaart voor jou.

Het komt ook voor dat wij ingehuurd worden voor bv een jubileum of bedrijfsfeest. Dan kunnen wij een vast bedrag aanbieden voor wie komt helpen. Let op: de vrijwilligers met de meeste ervaring krijgen voorrang op deze opdrachten.